Mai Chau
Forside 
CambodiaSaigonHoi AnHoi An/HueHanoiBac Ha/Sa PaHanoi igenMai ChauHalong Bay
Mai Chau

Torsdag den 8. maj

Vi starter nu vores fire dages tur til Mai Chau kl 07.00. Henning havde inviteret to unge piger. En hvid Thay og en Mong med paa turen. Hvid Thay'en bor i den landsby som vi skal overnatte i . Foerste stop en silkefabrik, hvor vi kunne se silkelarven, pubben, spindingen, og selve fabrikationen af silken. Der blev handlet paa fabrikken.
Maalsaetningen blev, at komme over bjergkaeden inden kl 11.00, paa grund af meget store vejarbejder. Kl 11.00 var der spraengninger paa selve vejen, hvorfor den blev lukket for trafik mellem kl 11.00 og 14.00. Vi naaede det desvaerre ikke og fik et ufrivilligt stop, som vi udnyttede til en let frokost, friskkogte majskolber, serveret i et simbelt skur langs vejen.
Ved ankomst til landsbyen Ban Lac kl 15.00 fik vi rigtig frokost, og blev indkvarteret i et paelehus i et stort faelles rum 10 gange 20 meter. Vi sov paa tynde madrasser paa gulvet under hver sit myggenet. Huset vi boede i, var et straataegt paelehus med bambusgulv. Derefter rundtur i byen, som bestaar af tre dele. Aftenen blev indtaget foran paelehuset. Derefter besoegte vi familie til den pige som vi fulgtes med. Aftenen sluttede med rom og cola ved paelehuset.


Fredag den 9. maj

Efter morgenmaaltidet cyklede vi ud til en skole, som var forberedt paa vores ankomst. Turen var haard, da 80 % af straekningen gik opad. Vi fik en hjertelig modtagelse af skole ledere og de laerere, som havde fri paa det tidspunkt. Vi overvaerede i matematik, derefter samledes vi alle inde paa laerervaerelset
der var ikke mange engelsktalende laerere, men heldigvis havde vi vores vietnamesiske guide med os. Vi fik the og mange spaendende frugter. Skolens ledere udtrygte glaede over at vi viste interesse for hans skole. Efterhaanden som undervisningen sluttede, kom alle laererne ind til os. Vi havde nogle festlige timer med sang. Hjemturer nedad var dejlig nem, en dejlig frokost i vores landsby ventede.
Alle holdt en velfortjent siesta, inden vi kl 15.00 cyklede, selvom det paa det tidspunkt smaaregnede. Vi cyklede ad meget smaa stier, gennem den ene landsby efter den anden. Landskabet i den smukke dal bestod overvejende af rismarker. Regnfrakkerne kom af og paa nogle gange, men efterhaanden var vi lige saa vaade af sved som af regnen. Vi hvilede ud igen efter cykelturen som sluttede kl 17.00. Middag kl 20.00, spadserertur i moerket gennem landsbyen, godnatdrinks foran paelehuset. I seng kl 22.30.


Loerdag den 10. maj

De fleste cyklede til den fjerneste ende af dalen mod Laos, en tur paa 15 km. Et par stykker koerte med bussen til det sted, hvor vi skulle ombord paa en langbaad,som sejlede os paa en tur paa halvanden time mellem hoeje smukke bjerge. Cykelholdet cyklede hjem, de dovne tog bussen. Frokost kl 12 hjemme. Nu er vi blevet rigtig gode til at spise med pinde !!
Efter et lille middagshvil cyklede vi igen kl 14.30 ad smaa ufremkommelige, men smukke stier, hvor cyklen nogle gange maatte baeres over vanskelige passager. Det var en haard spaendende tur. Alle var traette, men alligevel ved godt mod, saa de fleste forsatte med en indkoebstur i landsbyen, som endte med et par besoeg i private hjem, med indtagelse af the og lokal snaps. Middag kl 19.30, inden dans kl 20.00 af indfoedte Hvid Thay'er. Efter deres opvisning, gav vi ogsaa et nummer. Der var kommet nogle studenter til fra Hanoi til landsbyen. De indviterede os med til deres party, som foregik halvanden km uden for landsbyen. De unge havde vin, braende til baalet, hoens, samt en stor ghettoblaster. Ledsaget af musik af Boney M, gik vi de halvanden km. Der blev taendt stort baal, som  vi dansede om i ring, medens vi sang. Efter ca. en time trak vi os tilbage. De unge festede til kl 03.00 om natten.
Dansepige i Mai Chau
skole i Mai Chau